Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa Rybna ala Chińska

Składniki:


– Filet z ryby według upodobań ok. 70 dk
– Jedno opakowanie mieszanki chińskiej hortex
– Puszka kiełków soi
– Dwa białka
– Trzy łyżki mąki kartoflanej
– Dwie kostki rosołowe warzywne

Przyprawy:
– Mieszanka chińska 5 smaków /kamis/
– Sos sojowy
– Sos grzybowy
– Tabasco
– Magi
– Wegeta
Wykonanie:
W większym garnku gotujemy wywar z kostek rosołowych, wywar wstępnie przyprawiamy sosami i mieszanką. Białka dobrze rozbełtać pół na pół z wodą i szczyptą soli. Na wrzący wywar wlewamy białko energicznie mieszając widelcem tak aby powstały drobniutkie kluseczki, następnie dodajemy pokrojoną w paski rybę. Ja osobiście używam mrożonych płatów z maruna, ze względu na brak ośći. Rybę jest dobrze pokroić lekko zamarzniętą wyjdą wtedy równe kawałeczki /ok. 0.5*2 cm/ Kiedy w garnku zacznie wrzeć dodajemy rozmrożone warzywa, i przyprawiamy do smaku. Na koniec zupę zagęszczamy mąką kartoflaną. Zupę należy gotować dość szybko żeby kawałki ryby się nie rozpadły.

Na dnie talerza układany kiełki soi i dajemy trzy krople tabasco, zalewamy gorącą zupą. Gotową zupę posypujemy śiekaną zieloną cebulką.

Smacznego.

Dziękuje za pomoc w przygotowaniu mojej koleżance Edycie P.

Paweł

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *