Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowo-paprykowa ( zimowa )

Składniki:

  • 250-300g wołowiny na zupę
  • cienkie paróweczki
  • jarzyny: marchewka, pietruszka, por, seler i kapusta ( może być mrożona mieszanka )
  • pomidory z papryką z puszki ( 2x400g netto )
  • makaron ( kokardki najlepsze )
  • śmietana
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • bazylia, szczypta estragonu
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Mięso gotujemy w ok.1,5 litrze wody. Dodajemy pokrojone warzywa. Cebulkę i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na maśle do zrumienienia. Miksujemy razem z zawartością puszek i wlewamy do wywaru. Wyciągamy ugotowane mięso ( zmiksowane z majonezem znakomicie nadaje się na kanapki ). Doprawiamy zupę przyprawami. Wkładamy paróweczki i gotujemy aż się zagrzeją.
Zupę podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem, paróweczkami, śmietaną i natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *