Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa z ryżem

 

Składniki:

  • 3 cebule
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • 60 ml wody
  • 2 kostki rosołowe
  • 10 ml ryżu
  • 2 ząbki czosnku
  • bazylia
  • mięta
  • koperek
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę przesmażyć an rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej ryż i jeszcze przez chwilę smażyć po czym wlać wodę i dodać kostkę rosołową oraz pomidory.
Całość wymieszać i gotować ok. 20 minut.
Pod koniec gotowania doprawić do smaku bazylią, miętą, solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać posiekane koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *