Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa po lwowsku

Składniki:

  • 1,5 l rosołu z cielęciny,
  • 20 dag kaszy jęczmiennej,
  • 70 dag pomidorów,
  • 10 dag cebuli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka masła,
  • 100 ml śmietany,
  • 5 dag żółtego sera,
  • sól, pieprz, cukier i imbir do smaku.

Sposób przyrządzenia:
Kaszę opłukać, wsypać do wrzącego rosołu i ugotować na małym ogniu, często mieszając. Pomidory umyć, rozdrobnić razem z obraną cebulą oraz czosnkiem, dodać masło, rozgotować, przetrzeć, połączyć z kaszą, śmietaną i startym serem, chwilę pogotować, doprawić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *