Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorów z ciecierzycą

Składniki:

  • 100 g paprykowej kiełbasy
  • 500 g pomidorów
  • 400 g ugotowanej ciecierzycy
  • 1 l bulionu wołowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kiełbasę pokroić w kostkę po czym obsmażyć ją na rozgrzanej oliwie, wówczas kiełbasę wyjąć a na ta samą patelnię wrzucić posiekaną papryczkę i czosnek.
    Trzymać na małym ogniu około1  minuty po czym wlać bulion oraz dodać pomidory pokrojone w kostkę.
    Gotować około 20 minut i dodać kiełbasę oraz ciecierzycę.
    Gotować kolejne 10 minut.
    Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *