Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa podhalańska

Składniki:

    • 1,5 l wywaru z warzyw
    • 8 dag cebuli
    • 30 dag baraniny bez kości
    • Tłuszcz
    • 1-2 dag mąki
    • 15 dag pomidorów
    • 40 dag ziemniaków
    • 5 dag chrzanu (tartego)
    • sól, pieprz, papryka mielona, czosnek i przyprawa do zup do smaku

    Sposób wykonania:
    Cebulę obrać, opłukać , drobno pokrajać. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, zalać wywarem i gotować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do mięsa pod koniec  gotowania razem z pomidorami i przyprawami i ugotować. Następnie zupę wymieszać z chrzanem i doprawić do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *