Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa z mielonym mięsem

 

Składniki:

  • ½ kg pieczarek
  • ½ kg cebuli
  • ½ kg mielonego mięsa wieprzowego
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 2 liście laurowe
  • 2 duże kostki sera topionego Gouda
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól, pieprz do smaku
  • natka zielonej pietruszki
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać i pokroić w plastry. Pieczarki umyć i pokroić w plastry, podsmażyć na oleju na złocisty kolor. Na drugiej patelni podsmażyć mielone mięso, i następnie lekko poddusić. Do garnka wlać bulion drobiowy około 2 litry, dodać pieczarki, cebulę i mięso, gotować około20 minut na małym ogniu, dodać ziele angielskie, liść laurowy. Serki topione wymieszać z wrzącą wodą i mieszając wlewać do zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Podawać posypane zieloną posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *