Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa z dodatkiem białego wina

Składniki:

    • 30 dkg pieczarek
    • ½ litra bulionu warzywnego
    • 3 łodygi  selera naciowego
    • 1 łyżka masła
    • 50 ml białego wina
    • 4 łyżki śmietany kremówki
    • 4 łyżki jasnego sosu pieczeniowego
    • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania: Grzyby oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Seler umyć i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, grzyby, seler i podlać bulionem i winem. Gotować około 10 minut. Pod koniec gotowania przyprawić śmietaną ,wsypać sos i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *