Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa Renaty

Poznaj sekret przepysznych przepisów na zupy. Tym razem przepis na zupę pieczarkową Renaty. Lista zakupów: pieczarki, marchewka, cebula i śmietana. 
 
 

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 bulionu grzybowego 
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Obrana marchewkę zetrzeć na tarce,
    Natomiast obrana cebule posiekać i wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.
    Lekko ją zeszklić i wrzucić pieczarki.
    Razem przesmażyć po czym zalać całość bulionem grzybowym.
    Dodać marchewkę i gotować około 20 minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *