Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ozorkowa

Składniki:

  • 1 ozorek cielęcy
  • 5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1/2 selera
  • korpus z kurczaka
  • 200ml. śmietany
  • pęczek koperku
  • 1i1/2 łyżeczki vegety
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • pieprz
  • 2 litry wody


Przygotowanie:

Korpus i ozorek płuczemy, zalewamy wodą, wsypujemy vegetę ,dodajemy pozostałe  przyprawy i zagotowujemy. Wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i seler. Gotujemy 15 minut. Wyjmujemy korpus i gotujemy dalej. Gdy ozorek będzie miękki, dodajemy do zupy pokrojone w kostkę ziemniaki i całość gotujemy 20 minut. Następnie wyjmujemy ozorek i kroimy w plasterki. Wrzucamy z powrotem do zupy. Dodajemy śmietanę, posypujemy posiekanym koperkiem i mieszamy.

 

   „Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez barara"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *