Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa owocowa Marzeny

Składniki:

  • 50 dag. wiśni
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 1/2 opakowania makaronu świderki
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru


Sposób przyrządzenia:

Wiśnie umyć, usunąć pestki. W garnku zagotować 1 i 1/2 litra wody i wsypać cukier. Do wrzątku włożyć przygotowane owoce i gotować 15 minut na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącego soku wiśniowego. Połączyć z pozostałym sokiem i wymieszać. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu, osączyć  i podawać z zupą.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *