Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa nic

Składniki:


• 1,5 l mleka
• 0,25 laski wanilii
• 10 dag rodzynek
• 6 dag słodkich migdałów
• 3 jaja
• 10 – 15 dag cukru pudru

Sposób przyrządzenia:
Mleko z wanilią zagotować. Ubić pianę z białek oraz 10 dag cukru pudru i kłaść łyżką, na gotujące się mleko. Gdy piana się zetnie (po około 2 minutach gotowania), wybrać ją łyżką do wazy. Mleko doprawić żółtkami, dodać cukru do smaku, wrzucić sparzone i poszatkowane migdały oraz opłukane rodzynki. Podgrzać zupę, ciągle mieszając, lecz nie zagotować. Kiedy zaczyna gęstnieć, postawić ją w zimne miejsce, a po ochłodzeniu wlać do wazy na pianę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *