Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa miso

Składniki:

  • 5 szkl warzywnego bulionu
  • 1 kawałek kombu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 3 łyżki łagodnej pasty miso
  • 2 szalotki
  • 60 g twardego tofu
  • 4 łyżki wodorostów wakame

Sposób wykonania:
Do garnka wlać bulion i dodać kombu,  doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na około 5 minut.
Po tym czasie kombu odcedzić i dodać sos sojowy.
Natomiast do ¼ ciepłego bulionu dodać pastę miso i dokładnie roztrzepać aż pasta połączy się z bulionem po czym przelać do pozostałego bulionu.
Następnie szalotki posiekać  a tofu pokroić w kostkę i rozłożyć do 4 miseczek i zalać je zupą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *