Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa migdałowa Karoliny

Składniki:

  • 2 szkl. słodkich migdałów
  • ¼ szkl. gorzkich migdałów
  • 9 szkl. mleka
  • 6 łyżek cukru
  • 3 żółtka
  • ½ szkl. ugotowanego ryżu
  • 1 szkl. rodzynek

Sposób wykonania:

  1. Sparzone migdały obrać i posiekać po czym zalać je szklanką mleka i doprowadzić do zagotowania.
    Następnie całość przecedzić.
    Żółtka utrzeć razem z cukrem do białości po czym rozprowadzić je migdałowym mlekiem i wlać jeszcze resztę mleka.
    Całość wymieszać i podgrzać.
    Podawać z ugotowanym ryżem i rodzynkami.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Karolinę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *