Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa mięsna z pieczarkami

 

Składniki:

    • 25 dkg mięsa bez kości
    • 20 dkg pieczarek
    • 1 litr bulionu mięsnego
    • ½ cebuli
    • 1 marchewka
    • 10 dkg liści szpinaku
    • olej
    • 2 ugotowane jajka
    • gęsta śmietana
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Marchew, cebulę i pieczarki obrać, pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać olej, przyrumienić na nim mięso, dodać marchew, cebulę, pieczarki i dusić razem aż cały płyń odparuje. Wszystkie składniki zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować przez kilka minut. Szpinak pokroic w paseczki i pod koniec gotowania dodać do zupy, przyprawić. Podawać z połówka jajka i łyżką śmietany (nie mieszać).
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *