Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa krem z pomidorów Marka

 

Składniki:

 

  • 6 szkl rosołu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • cebula
  •  łyżka posiekanego koperku
  • czerstwa pszenna bułka
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • szklanka kremówki

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Wówczas dodać koncentrat pomidorowy, posiekane koperek i rozdrobnioną bułkę.
Całość wymieszać i zalać 2 szklankami bulionu.
Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
Gdy bułka się rozgotuje wówczas przetrzeć całość przez sito, rozprowadzając resztą rosołu.
Doprowadzić jeszcze raz do wrzenia.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie zdjąć zupę z ognia i wymieszać ze śmietaną.
Gotowy krem można podawać razem z groszkiem ptysiowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *