Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa koperkowa na cielęcinie

 

Składniki:

 

  • 500 g cielęciny
  • 500 g kości cielęcych
  • 1 pęczek koperku
  • 100 g masła
  • 1 szkl  śmietany
  • 60 g mąki
  • 4 żółtka
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Cielęcinę pokroić w kostkę, którą oprószyć solą oraz pieprzem po czym dodajemy do niego kości i zalewamy całość 3 litrami wody.
Gotować na małym ogniu do miękkości po czym przecedzić wywar.
Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym dodać posiekany koperek.
Rozprowadzić całość wywarem.
W wazie wymieszać śmietanę razem z żółtkiem, włożyć kawałki mięsa i wlać zupę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *