Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa koperkowa Marzeny

Składniki:

  • mięso wołowe lub wieprzowe (nie duży kawałek)
  • 2 pęczki świeżego koperku
  • marchewka
  • pietruszka
  • natka pietruszki
  • seler (mały kawałeczek)
  • łyżka mąki
  • śmietanka
  • przyprawa do zup

    Sposób przygotowania:
    Mięso płukały. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą trochę więcej ponad to jak zapłynęło. Kiedy się zagotuje zbieramy "piany" i dodajemy przyprawę do zup. Następnie dodajemy posiekany koperek, marchewkę pokrojoną w ćwiartki, pietruszkę i odrobinę natki pietruszki (nie za dużo żeby nie zabiła smaku koperku). Gotujemy ok. 45 min, aż do zmięknięcia mięsa. Potem mieszamy mąkę ze śmietaną i "potrzepujemy" zupę.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez m258

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *