Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kalafiorowa Beaty

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na pyszne zupy. Dziś przepis na zupę kalafiorową. Do jej wykonania potrzebujesz: kalafiora, marchewkę, pietruszkę i śmietanę. 
 

Składniki:

  • 1/2 kalafiora
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 ziemniaki
  • 1,5 l bulionu 
  • 100 ml śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka dymki
 

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora podzielić na różyczki.
    Obraną marchewkę, pietruszkę i selera w słupki.
    Ziemniaki również obrać, pokroić w kostkę i dorzucić do reszty warzyw.
    Zalać całość bulionem i gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Wówczas zaprawić zupę śmietaną.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
    Przed podaniem posypać posiekaną dymką.
     
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *