Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jogurtowa ze szpinakiem

Składniki:

  • 25 dag szpinaku
  • 0,5 l bulionu
  • ½ cebuli
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • łyżka mąki
  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
     

Sposób wykonania:

  1. Szpinak zalać bulionem i ugotować po czym odcedzić i posiekać.
    Następnie posiekaną cebule zeszklić na  rozgrzanym maśle, wówczas wlać bulion i dodać szpinak.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na ogniu około 10 minut.
    W miedzy czasie jogurt wymieszać razem z mąką oraz żółtkami i sokiem z cytryny.
    Powstałą masę przetrzeć przez sito i dodać do zupy.
    Gotować około 10 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *