Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa z kawałkami pomidorów

Składniki:

 

  • opakowanie zupy jarzynowej
  • 4 ziemniaki
  • 125 ml śmietany
  • ½ puszki pomidorów
  • 4 szkl. bulionu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • listek laurowy
  • gałka muszkatołowa
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzane masło wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę oraz posiekaną cebulę po czym oprószyć całość mąką i przesmażyć.
    Następnie zalać bulionem i wrzucić mrożonkę oraz listek laurowy.
    Trzymać na ogniu około 15 minut.
    Na sam koniec dodać jeszcze śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz majerankiem.
    Przed podaniem wrzucić jeszcze kawałki pomidorów.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *