Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa z fantazją

Składniki:

  • 1/2 kg pomidorów
  • 30 dag szpinaku
  • 20 dag cukini
  • 20 dag świeżej fasolki szparagowej
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 gałązka selera naciowego ( lub 1/4 korzeniowego)
  • 1 cebula
  • 2 kostki ( rosołu warzywnego)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • 6 łyżek parmezanu
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Do 1,5 l wody włożyć wszystkie pokrojone drobno warzywa, kostki warzywne oraz rozgniecione czosnek, gotować 1 godzinę na małym ogniu. Część warzyw wyjąć i zmiksować, dodać powtórnie do zupy, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem. Zostawić do przestygnięcia i nabrania. Podawać po 2-3 godzinach podgrzaną, przyprawianą parmezanem i oliwą, posypaną natką pietruszki.

Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Agatę Bublewicz

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *