Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa Pawła

I kolejny przepis na pyszną zupę. Zupa jarzynowa Pawła to nasza dzisiejsza pozycja. Aby ją przygotować będziesz potrzebować: marchewki, ziemniaków, selera i kalafiora. 
 

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • kawałek pietruszki
  • plasterek selera
  • kilka różyczek kalafiora
  • ½ szkl  zielonego groszku
  • 15 strąków fasolki szparagowej
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • 20 ml śmietanki 36%
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę.
    Ziemniaki i seler również obrać i pokroić w kostkę.
    Kalafiora umyć i podzielić na różyczki.
    Natomiast z fasolki szparagowej odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wrzucić do garnka.
    Zalać je 1,5 l wody.
    Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.
    Wówczas wrzucić  jeszcze groszek.
    Dodać śmietanę oraz posiekany koperek.
    Chwilę jeszcze pogotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *