Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa gulaszowa z wieprzowiny

Składniki:

    •    30 dkg karkówki
    •    4 ziemniaki
    •    1 marchewka
    •    1 pietruszka
    •    kawałek selera
    •    1 por / biała część/
    •    ½ żółtej papryki
    •    1 cebula
    •    2 ząbki czosnku
    •    po łyżce mąki, śmietany i koncentratu pomidorowego
    •    sól, pieprz do smaku
    •    olej

     

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso i warzywa umyć i pokroić w kosteczkę. W dużym garnku rozgrzać olej , włożyć mięso i oprószyć mąką, podsmażyć. Wlać około 2 litry wody dodać warzywa oprócz  ziemniaków, przyprawić  solą i pieprzem do smaku. Gotować pod przykryciem około 45 minut.  Dodać ziemniaki , gotować jeszcze 15 minut . Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *