Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybowa z kasza perłową

Składniki;

  • 100 g suszonych grzybów
  • 1,5 l wody
  • 2/3 szkl. kaszy perłowej
  • 4-5 ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • śmietana
  • sól
  • zielenina

    Sposób wykonania:
    Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia kasze zalać 1 szklanką gorącej wody i odstawić pod przykryciem na 15 minut.
    W miedzy czasie ugotować z grzybów bulion.
    Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle i dodać do bulionu razem z kaszą i ziemniakami pokrojonymi w kostkę.
    Doprawić do smaku solą i ugotować.
    Pod koniec podprawić jeszcze śmietaną i posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *