Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowo kalafiorowa z mielonym mięsem

Składniki:

  • 25 dkg mielonego mięsa mieszanego
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 łyżka oleju
  • 3 marchewki
  • 20 dkg różyczek kalafiora
  • 40 dkg mieszanki fasoli o różnych kolorach
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 1,5 l bulionu mięsnego
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki groszku konserwowanego
  • sól, pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:

Fasolę wypłukać, zalać wodą, odstawić na 12 godzin. Namoczoną fasolę ugotować w wodzie w której się moczyła. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać mięso, smażyć aż zbrązowieje, zalać bulionem, powoli gotować. Marchewkę obrać, pokroić w plastry. Różyczki kalafiora starannie opłukać, dodać wraz z marchewką do rondla, gotować aż składniki zmiękną. Dodać odcedzoną fasolę, pastę pomidorową i zielony groszek, gotować jeszcze 2 minuty. Przed podaniem skorygować smak zupy i posypać zieloną pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *