Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa dla piwosza

 

Składniki:

  • 3 szkl piwa
  • kilka goździków
  • 2 żółtka
  • 20 dag białego sera owczego
  • cukier do smaku
  • 1 op śmietanki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru

Sposób wykonania:

  1. Do garnka wlać szklankę wody.
    Dodać śmietanę oraz mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać.
    Następnie dodać cukier do smaku i całość zagotować.
    Wówczas wlać piwo, wrzucić goździki, wymieszać i odstawić.
    W między czasie do żółtek dodać cukier i utrzeć do białości po czym wlać do zupy.
    Wymieszać i przelać na talerze.
    Do każdej porcji włożyć kawałek sera twarogowego.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *