Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa czosnkowa grzankami

Składniki:

 

  • 4 główki czosnku
  • 4 łyżki mąki
  • 5 plasterków topionego serka gouda
  • 5 łyżek śmietany
  • szczypta majeranku
  • przyprawa typu Vegeta

 

 

Sposób przyrządzenia:
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i zrumienić na oleju. Przełożyć do garnka i wlać 4 szklanki wody. Zagotować. Plasterki serka roztopić w garnku na małym ogniu i dodać do zupy. Gotować od czasu do czasu mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zupy. Podawać z grzankami lub białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *