Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa czosnkowa

Składniki:

  • 8 ząbków czosnku
  • 1 l wywaru warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • ¼  średniego selera
  • 4 kromki chleba razowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Przetarty przez praskę przecisnąć czosnek a seler zetrzeć na tarce i razem wrzucić na rozgrzane masło.
Trzymać kilka minut na małym ogniu po czym wlać bulion i nadal gotować kilka minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki oraz małymi grzankami z chleba razowego usmażonego na maśle.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *