Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cebulowa z brandy

 

Składniki:

 

  • 5 cebul
  • 3 kostki rosołowe
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • ½ szkl białego wina
  • 3 łyżki brandy
  • 1 ząbek czosnku
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Obraną cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym maśle.
Następnie oprószyć ją mąką i przesmażyć.
Wówczas dodać posiekany czosnek i trzymać na ogniu około 2 minut.
Po tym czasie przełożyć zawartość patelni do garnka z gotująca się wodą.
Dodać kostki rosołowe, wino oraz brandy.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Gotować ostanie 15 minut. Podawać z grzankami, posypane serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *