Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zuchel borowiacki

Składniki:

  • 2 kg ziemniaków
  • 30 dkg boczku wędzonego
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osolić i popieprzyć do smaku. Połowę boczku pokroić w paski ,resztę w drobną kostkę. Boczek drobno pokrojony podsmażyć na patelni i wylać go na blachę. Potem wylać na blachę ciasto ziemniaczane. Na wierzchu ułożyć plastry boczku. Piec w piekarniku w temp.180st C około 1,5 godziny. Na wierzchu powinna być chrupiąca skórka.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Teresa Kropidłowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *