Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy zawijane z cielęciny

Składniki:

  • 30 dkg cielęciny w plastrach
  • 5 dkg szynki wędzonej
  • 2 gotowane na twardo jajka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Plastry cielęciny „rozbić” tłuczkiem do mięsa. Najpraktyczniej jest to zrobić w grubym woreczku foliowym. Rozbite płaty mięsa przyprawić, skropić sokiem z cytryny. Na każdym ułożyć plaster szynki i połowę obranego jajka, ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim roladki, podlać śmietaną i dusić około 8 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *