Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy wieprzowe z pastą pomidorową

Składniki:

  • 500 g wieprzowiny
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 główka czosnku
  • tłuszcz
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w plastry, które zbić drewnianym tłuczkiem.
    Następnie posypać je solą oraz pieprzem.
    Koncentrat pomidorowy lekko podsmażyć, wówczas dodać do niego posiekany czosnek oraz natkę pietruszki.
    Powstałą pasta smarować każdy płat mięsa, zwinąć w rulon i obwiązać nitką.
    Obsmażyć zrazy na patelni z rozgrzanym tłuszczem po  czym przełożyć do rozgrzanego piekarnika i upiec.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *