Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy rybne

Składniki:

  • 4 filety z dorsza (pangi, tilapii)
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki musztardy
  • sok z cytryny
  • cebule
  • 2 ogórki konserwowe
  • olej
  • łyżka natki pietruszki
  • pieprz
  • sól


Sposób przyrządzenia:

Filety z dorsza przyprawić solą i pieprzem. Koncentrat wymieszać z musztardą i posmarować jedną stronę filetów. Ogórki i cebulę pokroić w cienkie plastry , ułożyć na posmarowanej powierzchni filetów i zrolować. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy  ok. 20 minut ze wszystkich stron. Roladki podawać z ziemniakami posypane pietruszką.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *