Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy po Duńsku*

Składniki:

  • 40 dag szynki wieprzowej
  • 2 jajka –
  • łyżka masła
  • 10 dag ostrego żółtego sera
  • mąka
  • natka pietruszki
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:
Mięso podzielić na cztery porcje,lekko zbić tłuczkiem,posolić i oprószyć pieprzem.Ugotowane na twardo i ostudzone jajka pokroić na połówki,ser pokroić w słupki.Na mięsie ułożyć żółty ser oraz połówki jajek,posypać natką pietruszki.Mięso zwinąć w rulon i przewiązać nitką lub spiąć specjalną igłą.Usmażyć na złoty kolor.Zrazy przełożyć do rondla,wlać 1/2 szkl wody i dusić na niewielkim ogniu,aż będą miękkie.Podawać z ryżem lub kluseczkami i surówką z czerwonej kapusty.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *