Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zraz z piersi indyka dla głodnych

Składniki:

  • 4 duże kotlety piersi z indyka
  • 100g kukurydzy konserwowej
  • 200g żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • pieprz, sól, vegeta
  • wykałaczki


Sposób przyrządzenia:
Kotlety umyć, rozbić. Z żółtego sera kroimy 4 grube plastry. Resztę sera ścieramy na średniej tarce. Filety faszerujemy paskami serowymi i kukurydzą. Zawijamy i przekłuwając wykałaczkami zabezpieczamy przed rozpadem. Jajka rozbijamy i dodajemy starty ser, wyciśnięty czosnek, pieprz, sól, vegeta. Zanurzamy zrazy i obtaczamy w tartej bułce. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy (obracamy) do uzyskania złotego koloru. Przykrywamy na 1min. Smacznego Głodomorki!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *