Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Złote medaliony z serem

Składniki:

  • 4 plastry polędwicy cielęcej grubości 2cm
  • 4 daktyle
  • 4 plastry camemberta
  • ½ łyżki mąki
  • 4 łyżki madery
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Każdy plaster mięsa oprószyć solą, pieprzem oraz odrobiną mąki po czym lekko obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Następnie na patelnie wrzucić daktyle przekrojone na połówki i przez chwilę smażyć po czym na każdym medalionie ułożyć po dwie połówki daktylów a na daktylach ułożyć plasterek sera.
    Całość podlać odrobiną wody i  trzymać pod przekryciem do momentu, aż ser się roztopi, wówczas medaliony wyjąć a wlać wino, podgrzać aby sos się zagęścił i polać nim mięso.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *