Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z mięsem

Składniki:

  • 4 łyżki masła
  • 3 cebule
  • 3 szkl ugotowanej wołowiny
  • 4 ziemniaki
  • 350 ml bulionu
  • łyżka sosu Worcester
  • sól
  • pieprz
  • resztki sosu z obiadu
  • resztki warzyw z obiadu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekana cebulę po czym dodać mięso, ziemniaki pokrojone w kostkę.
Wlać bulion i dodać sól, pieprz i sos Worcester do smaku.
Całość wymieszać i doprowadzić  do wrzenia.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 60 minut.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę i nadal gotować aż większość sosu wyparuje.
Wówczas dodać sos i resztki warzyw, gotować ostanie 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *