Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z grzybami w śmietanie

Składniki:

ziemniaki5ye.jpg
• 7-8 ziemniaków
• 400 g grzybów
• 2-3 cebule
• 1 łyżka stołowa mąki
• 0,3 szklanki topionego masła
• pół szklanki śmietany ( alternatywnie )
• zielenina
• pieprz
• sól

Sposób przyrządzenia:
Pokrojone w kostkę ziemniaki usmażyć na pół miękko, po czym zmieszać z gotowanymi grzybami i usmażyć. Dodać przesmażoną cebulę, mąkę, pieprz i śmietanę, wymieszać, przykryć patelnię pokrywką i wstawić na 5-10 minut do piekarnika.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Paula__18

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *