Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczane pulpety z mięsnym farszem

Składniki:

  • 5 kg ziemniaków surowych
  • 1,5 kg ziemniaków ugotowanych
  • 2 łyżeczki soli

    Farsz:

  • 700 g mielonego mięsa wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 łyżka maggi

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane i surowe ziemniaki zemleć w maszynce po czym doprawić do smaku solą.
    Z powstałej masy uformować placuszki.
    Następnie mięso doprawić do smaku solą, pieprze ,majerankiem i maggi i rozkładać po trochu na każdym ziemniaczanym placku.
    Uformować kulki, które gotować około 50 minut w osolonym wrzątku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *