Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemianki faszerowane twarożkiem

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • łyżeczka kminku
  • 20 dag chudego twarożku
  • 4 łyżki mleka
  • łyżka oleju
  • ½ ząbka czosnku
  • 2 jajka
  • kilkanaście pestek dyni
  • rzeżucha
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1.  
    Ziemniaki zalać osoloną wodą, dodać jeszcze kminek i gotować około 30 minut.
    W między czasie twarożek wymieszać z olejem oraz mlekiem po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem.
    Następnie jajka ugotować na twardo a ziemianki przekroić na połówki i wydrążyć z nich miąższ i napełnić je twarożkiem.
    Ułożyć ziemniaki na półmisku, obok połówki jajek.
    Posypać jeszcze całość pestkami dyni oraz rzeżuchą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *