Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielone marscapone z kiwi i kaktusem

Gdy został mi serek mascarpone po tiramisu musiałam go jakoś wykorzystać – i tak oto powstał ten deser.

Składniki:
• owoce kiwi 2 sztuki
• galaretka o smkau kaktusa 1 sztuka
• śmietana kremówka 36 % 200 ml
• serek marscapone 25 dkg

Sposób przyrządzenia:
Galaretkę przygotowujemy wg. Przepisu na opakowaniu. Studzimy. Śmietanę ubijamy na prawie sztywno, dodajemy serek i ubijamy na gładką masę. Odkładamy około 5 łyżek masy serowej i wlewamy do niej 5 łyżek galaretki. Łączymy dokładnie. Galaretkę gdy stężeje to kroimy na kawałeczki.Owoce kroimy w kostkę.
Układamy w szklaneczkach :
-łyżkę masy serowej
-łyżkę masy wymieszanej z galaretką (tak aby wykorzystać wszystko na jedną warstwę na trzy desery)
-2 łyżki galaretki
-łyżkę masy serowej
-pokrojone kiwi (wszystkie rozkładamy na desery)
-łyżkę masy serowej
-na górę nakładamy galaretkę i robimy kleksy z masy serowej
-w każdy wkładamy kawałek galaretki i dekorujemy plasterkiem kiwi
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *