Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielona zupa krem z bobu- Iwony

Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 kg zielonego bobu
  • pęczek szczypiorku
  • 1 ½ litra bulionu drobiowego
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy
  • grzanki

Sposób przyrządzenia:
Cebulę  obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Bób umyć i osączyć na sicie. Wszystkie składniki podsmażyć  na oliwie, podlać bulionem i doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować  około godziny. Wszystko zmiksować , talerze posypać grzankami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *