Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielona pasta z twarogu z koncentratem pomidorowym

Składniki:

  • 35 dkg twarogu
  • ¾ szklanki śmietany
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 duże pomidory
  • 2 średniej  wielkości cebule
  • ½ szklanki posiekanego szczypiorku
  • kilka listków posiekanej bazylii
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ser pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Pomidory umyć, pokroić w paski. Przygotowane składniki wymieszać ze śmietaną, bazylią  i szczypiorkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć do szklanej salaterki . Ugotowane jajka obrać i pokroić w ósemki, obłożyć  dookoła sałatkę , podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *