Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka z miodem i brandy na grilla

 

Składniki:

  • 2 kg żeberek

     

    Marynata:

  • ½ szklanki płynnego miodu
  • ½ szklanki oleju
  • ½ szklanki brandy
  • ½ szklanki sosu sojowego
  • ½ szklanki ziół/ rozmaryn, tymianek, oregano, lubczyk, imbir/
  • sól, cukier, pieprz do smaku
     

Sposób przyrządzenia;
Zioła wymieszać z miodem i olejem. Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na porcje, zanurzyć w sosie z brandy i sosie sojowym, odstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie mięso wyjąć, osuszyć i nasmarować miodem z przyprawami. Piec na rozgrzanym ruszcie około 10 -15 minut z każdej strony.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *