Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka wieprzowe z grochem

Składniki:

  • 400-600 g żeberek
  • 2-3 szkl. grochu
  • 30-50g smalcu
  • 1-2 marchewki
  • 2-3 cebule
  • 5-7 ziaren pieprzu
  • sól
  • 1 szkl. bulionu

    Sposób wykonania:
    Groch zalać wodą i odstawić na 8 godzin.
    Po tym czasie ugotować w tej samej wodzie w której się moczył.
    W między czasie żeberka podzielić  na porcję i razem z marchewką i cebulą obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Następnie w garnku układać warstwami żeberka z grochem po czym zalać całość bulionem.
    Trzymać na ogniu do miękkości.
    Na sam koniec doprawić do smaku.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *