Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka w ziemniaczanej masie

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 1,5 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz
  • ostra papryka

Sposób wykonania:

  1. Żeberka oprószyć solą oraz pieprzem i razem z posiekaną cebulą udusić do miękkości.
    W między czasie ziemniaki zetrzeć na tarce, po czym dodać do nich jajka, mąkę, łyżeczkę soli, 2 łyżeczki pieprzu oraz szczyptę papryki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć je ziemniaczana masą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *