Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka w sosie śmietanowym z oregano Iwony

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • kakao, sól po 1 łyżeczce
  • 2 łyżki  miodu
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżko śmietany 30 %
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • ½ łyżeczki oregano

Sposób wykonania:
Żeberka umyć, osuszyć, piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 200Stopni C przez 20 minut. Miód, szklankę ciepłej wody, mąkę, kakao, sól i przyprawy wymieszać. Sosem polać  żeberka, piec jeszcze około 30 minut. Po upieczeniu przełożyć na półmisek. Sos przelać do garnka, dodać śmietanę, zagotować i polać mięso. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną sezonowa surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *