Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka w miodowym sosie

 

Składniki:

  • 1i1/2 kg. żeberek wieprzowych
  • 30 dag. koncentratu pomidorowego
  • 150 ml. miodu
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

 

 

Przygotowanie:
Żeberka natrzeć koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Odstawić na 24 godziny do lodówki. Następnego dnia usmażyć na ciemnozłoty kolor, przełożyć do rondla i podlać rosołem. Dusić do miękkości. Wyjąć żeberka, pozostały sos przyprawić miodem i dusić do momentu ,aż sos zgęstnieje. Żeberka polać przygotowanym sosem.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzen Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *