Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka przepisu Urszuli

Poznaj sekret przepysznych przepisów na żeberka. Żeberka przepisu Urszuli to nasza dzisiejsza propozycja. Przepis zawiera: żeberka, musztardę, miód i czosnek.
 

Składniki:

  • ½ kg żeberek 
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki miodu
  • 3 ząbki czosnku 
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • kilka gałązek rozmarynu
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Żeberka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Podzielić na mniejsze porcję.
    Następnie do miseczki przełożyć musztardę, miód, oliwę z oliwek i ocet balsamiczny.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz rozmaryn.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć żeberka.
    Odstawić je na kilka godzin, aby dobrze się zamarynowały.
    Po tym czasie kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *